Бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн төлөвлөгөөний дагуу ажлын байрны хөдөлмөрийн аюулгүй байдал болон тоног төхөөрөмжийн аюулгүй байдал, ажлын байрны эмх цэгц, хувийн эрүүл ахуй, бүтээгдэхүүний чанарын шаардлагыг хангаж ажиллана.
Хүнсний бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлыг хангах Шинэ бүтээгдэхүүний хөгжүүлэлтэд оролцох Хүнсний технологийн стандарт, журам мөрдөх Үйлдвэрийн үйл ажиллагааг хянах, сайжруулах Хүнсний материалын шинжилгээ хийх Бүтээгдэхүүний туршилт, үнэлгээ хийх Багийн гишүүдийн сургалт, боловсролд дэмжлэг үзүүлэх Хүнсний үйлдвэрлэлийн процессыг хянах Төсөв, тайлангийн бэлтгэлд оролцох
-Батлагдсан технологийн картын дагуу амт, чанартай эрүүл ахуйн шаардлага хангасан хоол гаргах -Шинэ технологи гаргах дээр санал санаачлагатай ажиллах -ХАБЭАхуйн стандартыг чанд мөрдөн ажиллах -Захиалгын дагуу хоолны өнгө үзэмж, амт чанарт анхааран шаардлага хангахуйц гаргах
-Санхүү, нягтлан бодох бүртгэлийг холбогдох хууль, дүрэм, журам, стандартын дагуу хөтлөн явуулах -Санхүү нягтлан бодох бүртгэлийн үйл ажиллагаанд хяналт тавих -Бүртгэл хяналтыг стандартын дагуу хөтлөх, тайлагнах, архивлах -Бусад ажлын байрны тодорхойлолтод заагдсан бусад чиг үүргүүд